Van groep 8 naar klas 1

 

Spannend! Je zit nu nog in groep 8 en je gaat straks naar klas 1 van het voortgezet onderwijs. Scroll door deze pagina en ontdek waarom de Waldheim-mavo de geschikte school voor jou is!

Ontdek jouw wereld

 

Op de Waldheim-mavo gaat er een wereld voor je open en mag je ontdekken wie je bent, wat je kunt en wat bij jou past.

Dit ga je bij ons ontdekken:

1. Ontdek wat je later nodig hebt (basiskennis/(lees)vaardigheden)

2. Ontdek wat bij jou past (talenten)

3. Ontdek jouw plek in de wereld (burgerschap)

4. Ontdek hoe je keuzes kunt maken (flexrooster)

KOM LANGS!

 • Ontmoet & Groet

  • 24 januari 2024

   14.30 – 16.30

  • Ontmoet & Groet voor leerlingen groep 7 & 8. Maak kennis met de docenten en de vakken tijdens een ontdekkingstocht vol activiteiten. Schrijf je nu in!

 • Open Huis

  • 31 januari 2024

  • 14.30 – 16.30

  • 18.30 – 20.30

   Open Huis voor ouders en leerlingen van groep 7 & 8. Wees welkom! Schrijf je nu in!

 • Info-avond

  • 5 februari 2024

   19.00

  • Informatieavond voor ouders van leerlingen uit groep 8

 • Expeditie Waldheim

  • 15 februari 2024

   14.30 – 16.30

  • Open lesmiddag: Expeditie Waldheim voor leerlingen groep 8. Schrijf je nu in!

De overstap

 

Er zijn op je nieuwe school andere kinderen, nieuwe vakken, meestal elk lesuur een andere docent en huiswerk. Kortom, veel veranderingen en dus een hele uitdaging. We willen je graag helpen een goede start op onze school te maken. Zo heeft iedere leerling bij ons op school een eigen mentor. In het eerste leerjaar spreek je hem of haar meerdere keren per week. De mentor helpt je ook als je net op school zit met alles wat je moeilijk vindt. Naast de mentor zijn er voor jouw klas ook twee leerlingmentoren. Dit zijn leerlingen die al wat langer bij ons op school zitten en de Waldheim-mavo dus goed kennen!

Begeleiding

 

Naast een mentor en de leerlingmentoren is er natuurlijk meer begeleiding. Zo hebben wij een huiswerkklas, is er hulp bij spelling, rekenen en tekstbegrip. Ook hebben wij een dyslexie- en dyscalculiebeleid. Verder hebben wij een zorgcoördinator, remedial teacher en intern begeleider die ingezet kunnen worden wanneer dat nodig is.

Waldheim-mavo:

kleinschalig en betrokken

Digitaal

 

Al onze leerlingen krijgen van ons Office365. Ook is er wifi zodat jij je Chromebook op een nuttige manier kunt gebruiken tijdens de les. Op de Waldheim-mavo leer je zowel online als offline en bij sommige vakken zelfs helemaal digitaal!

Jij mag kiezen!

 

Bij ons op school hebben wij flexlessen. Tijdens de flexmomenten mag je kiezen welke flexlessen je doet. Ook mag je kiezen op welke momenten je deze lessen volgt. Zo kan je bijvoorbeeld een extra les met uitleg voor wiskunde volgen, je huiswerk in alle rust op school maken of samenwerken aan een groepsopdracht. Je kunt deze lessen aan het begin van de dag doen, zodat je nog eerder uit bent. Of juist aan het einde van de dag, zodat je iets later op school begint. Natuurlijk zijn deze uren begeleid. Zo kan je bijvoorbeeld vragen stellen en is er hulp als je even niet verder kan. Doordat iedereen een eigen Chromebook heeft, kan je altijd met je vakken aan de slag.

Talentwerelden

 

Iedereen heeft talent. De ene leerling is goed met computers, een andere leerling in taal, sport of wiskunde. Om op school met een aantal van deze talenten uitgebreider bezig te kunnen zijn hebben wij naast de reguliere lessen ook talentwerelden voor business, science, sport en theater. Hier wordt er extra tijd besteed aan de gekozen talentrichting. De uren van de talentwerelden zijn tijdens flexmomenten en vallen dus binnen je gewone schooltijd. Bij bijzondere activiteiten kan het gebeuren dat de talentwerelden buiten schooltijd wat langer doorgaan. In leerjaar 1 maken alle leerlingen kennis met de verschillende talentwerelden.

FILMPJES!

Alleen maar leren?

 

Leren is natuurlijk belangrijk op een school, maar daarnaast zijn er ook andere leuke, educatieve en gezellige activiteiten. Denk bijvoorbeeld aan: schoolfeesten, gala, sportwedstrijden, de kerstviering, de Waldheim-musical, een eigen excursie in ieder leerjaar, eindejaarsuitstapje klas 1 t/m 3 en nog veel meer…

Wist je dat…

 

… al onze leerlingen eindexamen doen in één extra vak, soms zelfs in meer?

… je in klas 1 en 2, naast een mentor, ook twee leerlingmentoren per klas hebt?

… wij bij ons op school hebben gekozen voor kleinere klassen van maximaal 25 leerlingen per klas?

… de talentwerelden extra uitdaging en verdieping bieden?

… je tijdens de flexmomenten mag kiezen welke flexlessen je doet?

… je zowel online als offline leert en bij sommige vakken zelfs helemaal digitaal?

… je bij ons ook eindexamen kunt doen in vakken als theater (drama), sport (LO2) en tekenen (BTE)?

… tussentijdse doorstroom naar de havo wordt ondersteund?

… wij tijdens de vakkenpakketkeuze ‘havo-pakketten’ hebben die voor een goede aansluiting zorgen?

… jij bij ons op school in verschillende vakken vervroegd examen kunt doen?