Van groep 8 naar klas 1

 

Spannend! Je zit nu nog in groep 8 en je gaat straks naar klas 1 van het voortgezet onderwijs. Scroll door deze pagina en ontdek waarom de Waldheim-mavo de geschikte school voor jou is!

De school die je kent!

 

De Waldheim-mavo heeft ongeveer 440 leerlingen en 40 docenten en ondersteunend personeel. Dat is een mooi aantal, want zo leer je iedereen snel kennen. Nog een voordeel is dat ook de leraren jou snel kennen en je dus beter kunnen helpen als het soms tegen zit. Ons gebouw is overzichtelijk; je zult er niet snel verdwalen!

KOM LANGS!

  • digitale informatieavond

    • 3 februari 2021

      aanvang 19.00

    • Digitale informatieavond voor ouders. Inschrijven voor deze avond is niet nodig, op de avond zelf kunt u online deelnemen. Meer informatie? Klik hier!

De overstap

 

Er zijn op je nieuwe school andere kinderen, nieuwe vakken, meestal elk lesuur een andere docent en huiswerk. Kortom, veel veranderingen en dus een hele uitdaging. We willen je graag helpen een goede start op onze school te maken. Zo heeft iedere leerling bij ons op school een eigen mentor. In het eerste leerjaar spreek je hem of haar meerdere keren per week. De mentor helpt je ook als je net op school zit met alles wat je moeilijk vindt. Naast de mentor zijn er voor jouw klas ook twee leerlingmentoren. Dit zijn leerlingen die al wat langer bij ons op school zitten en de Waldheim-mavo dus goed kennen!

Begeleiding

 

Naast een mentor en de leerlingmentoren is er natuurlijk meer begeleiding. Zo hebben wij een huiswerkklas, is er hulp bij spelling, rekenen en tekstbegrip. Ook hebben wij een dyslexie- en dyscalculiebeleid. Verder hebben wij een zorgcoördinator, remedial teacher en intern begeleider die ingezet kunnen worden wanneer dat nodig is.

Waldheim-mavo:

Digitaal

 

Al onze leerlingen krijgen van ons Office365. Ook is er wifi zodat jij je Chromebook op een nuttige manier kunt gebruiken tijdens de les. Op de Waldheim-mavo leer je zowel online als offline en bij sommige vakken zelfs helemaal digitaal!

ZAP

 

Bij ons op school hebben wij ZAP-uren. ZAP staat voor Zelfstandig, Actief en Persoonlijk. Tijdens deze uren kies jij zelf waarmee je aan de slag gaat. Natuurlijk zijn deze uren begeleid. Zo kan je bijvoorbeeld vragen stellen en is er hulp als je even niet verder kan. Doordat iedereen een eigen Chromebook heeft, kan je altijd met je vakken aan de slag.

Talentklassen

 

Iedereen heeft talent. De ene leerling is goed met computers, een andere leerling in taal, sport of wiskunde. Om op school met een aantal van deze talenten uitgebreider bezig te kunnen zijn hebben wij naast de reguliere klassen ook talentklassen voor business, science, sport en theater. Naast de gewone lessen wordt er extra tijd besteed aan de gekozen talentrichting. De uren van de talentklassen komen in plaats van uren van andere vakken en vallen dus binnen je gewone schooltijd. Bij bijzondere activiteiten kan het gebeuren dat de talentklassen buiten schooltijd wat langer doorgaan.

FILMPJES!

Alleen maar leren?

 

Leren is natuurlijk belangrijk op een school, maar daarnaast zijn er ook andere leuke, educatieve en gezellige activiteiten. Denk bijvoorbeeld aan: schoolfeesten, gala, sportwedstrijden, de kerstviering, de Waldheim-musical, een eigen excursie in ieder leerjaar, eindejaarsuitstapje klas 1 t/m 3 en nog veel meer…

Wist je dat…

 

… al onze leerlingen eindexamen doen in één extra vak, soms zelfs in meer?

… je in klas 1 en 2, naast een mentor, ook twee leerlingmentoren per klas hebt?

… alle leerlingen in klas 1 tot de herfstvakantie vijf minuten eerder pauze hebben?

… de talentklassen extra uitdaging en verdieping bieden?

… je zowel online als offline leert en bij sommige vakken zelfs helemaal digitaal?

… al onze leerlingen Office365 krijgen?

… je bij ons ook eindexamen kunt doen in vakken als theater (drama), sport (LO2) en tekenen (BTE)?

… tussentijdse doorstroom naar de havo wordt ondersteund?

… wij tijdens de vakkenpakketkeuze ‘havo-pakketten’ hebben die voor een goede aansluiting zorgen?

Vraag het Jasper

Jasper de Jong is de teamleider van de Waldheim-mavo. Heb je vragen, problemen of wil je gewoon wat leuks vertellen? Je mag altijd naar hem toegaan. Wil je nu al wat weten? Stuur hem dan een berichtje of kom een keer langs op onze school!

 

Vraag het Jasper

TOT SNEL!

Vraag het Jasper