Groep 8

Waldheim-mavo
De school die je kent!
Scroll door de slides en ontdek waarom de Waldheim-mavo de geschikte school voor jou is!
De school die je kent!
De Waldheim-mavo heeft ongeveer 400 leerlingen en 40 docenten en ondersteunend personeel. Dat is een mooi aantal, want zo leer je iedereen snel kennen. Nog een voordeel is dat ook de leraren jou snel kennen en je dus beter kunnen helpen als het soms tegen zit. Ons gebouw is overzichtelijk; je zult er niet snel verdwalen!
De overstap
Er zijn op je nieuwe school andere kinderen, nieuwe vakken, meestal elk lesuur een andere docent en huiswerk. Kortom, veel veranderingen en dus een hele uitdaging. We willen je graag helpen een goede start op onze school te maken. Zo heeft iedere leerling bij ons op school een eigen mentor. In het eerste leerjaar spreek je hem of haar meerdere keren per week. De mentor helpt je ook als je net op school zit met alles wat je moeilijk vindt. Naast de mentor zijn er voor jouw klas ook twee leerlingmentoren. Dit zijn leerlingen die al wat langer bij ons op school zitten en de Waldheim-mavo dus goed kennen!
Begeleiding
Naast een mentor en de leerlingmentoren is er natuurlijk meer begeleiding. Zo hebben wij een huiswerkklas, is er hulp bij spelling, rekenen en tekstbegrip. Ook hebben wij een dyslexie- en dyscalculiebeleid. Verder hebben wij een zorgcoördinator, remedial teacher en intern begeleider die ingezet kunnen worden wanneer dat nodig is.
Digitaal
Al onze leerlingen krijgen van ons Office365. Ook is er wifi zodat jij je mobiele telefoon op een nuttige manier kunt gebruiken tijdens de les. Verder hebben wij Chromebooks en computerpleinen die tijdens verschillende lessen worden gebruikt. Op de Waldheim-mavo leer je zowel online als offline en bij sommige vakken zelfs helemaal digitaal!
Waarom de Waldheim-mavo?
Talentklassen
Iedereen heeft talent. De ene leerling is goed met computers, een andere leerling in taal, sport of wiskunde. Om op school met een aantal van deze talenten uitgebreider bezig te kunnen zijn hebben wij naast de reguliere klassen ook talentklassen voor business, science, sport en theater. Naast de gewone lessen wordt er extra tijd besteed aan de gekozen talentrichting. Leerlingen in de talentklassen moeten bereid zijn iets extra's te doen, zij zullen voor bepaalde vakken in minder lesuren toch hetzelfde diploma moeten halen.
Businessklas
Scienceklas
Sportklas
Theaterklas
Open Huis
7 februari 2018
14.30 - 16.30
18.30 - 20.30
Expeditie Waldheim
21 februari 2018

 

Heb je door alle slides gescrolld en wil je nog meer weten? Download dan onze informatiefolder voor groep 8 of bekijk de informatie over het aanmelden.

 

 

Waldheim-mavo
– kleinschalig
– betrokken
– persoonlijk
– vernieuwend
– duidelijke structuur
– duidelijk dyslexie- en dyscalculiebeleid
– extra aandacht voor taal- en rekenonderwijs
– talentklassen
– en meer…

 

Wist je dat...
… al onze leerlingen eindexamen doen in één extra vak, soms zelfs in meer?
… je in klas 1 en 2, naast een mentor, ook twee leerlingmentoren per klas hebt?
… de talentklassen extra uitdaging en verdieping bieden?
… je zowel online als offline leert en bij sommige vakken zelfs helemaal digitaal?
… al onze leerlingen Office365 krijgen?
… wij op school Chromebooks hebben die je bij verschillende vakken in de les kunt gebruiken?
… je bij ons ook eindexamen kunt doen in vakken als theater (drama), sport (LO2) en tekenen (BTE)?
… tussentijdse doorstroom naar de havo wordt ondersteund?
… wij tijdens de vakkenpakketkeuze ‘havo-pakketten’ hebben die voor een goede aansluiting zorgen?

 

 

wm-kent