Waldheim-mavo heeft de zilveren Schoolkantine Schaal!

Waldheim-mavo heeft de zilveren Schoolkantine Schaal 2018 van het Voedingscentrum behaald. Hiermee laten wij zien dat de schoolkantine gezond is ingericht. Wij vinden het van belang om gezond eten aan de leerlingen aan te bieden omdat dit bijdraagt aan een gezonde ontwikkeling en leefstijl.

Er is hard gewerkt om de kantine gezonder te maken. Een gezonde uitstraling en een gezonder aanbod staan centraal. Het oog van leerlingen valt meteen op de keuze in gezonde broodjes, groente en fruit. En er is altijd water beschikbaar. De leerlingen zijn blij met dit aanbod dat verleidt om gezonder te kiezen.

Richtlijnen Gezondere Kantines
De kantine is gezonder gemaakt aan de hand van de Richtlijnen Gezondere Kantines. Deze richtlijnen zijn opgesteld door het Voedingscentrum, in opdracht van het ministerie van VWS. De visie erachter: jongeren zijn de toekomst. Willen we dat zij gezonder leven, dan is het belangrijk dat zij ook op school gezond kunnen eten en drinken. Zij brengen hier immers een groot deel van hun tijd door. Ervaren dat gezond eten lekker en heel gewoon is, helpt hen een gezond eetpatroon te ontwikkelen.

De Gezonde Schoolkantine
De Gezonde Schoolkantine is een langlopend project van het Voedingscentrum. Het doel is een gezonder voedingsaanbod op vo- en mbo-scholen