Verdrietig Bericht


Beste leerlingen en ouders,

Met verdriet en verslagenheid willen we laten weten dat onze dierbare collega en vriendin Pauline Sloetjes op zondagochtend na een lange, moedige strijd is overleden. Zij was vanaf januari 2004 bij ons in dienst als docent Godsdienst en Wiskunde. In augustus 2004 startte Pauline als docent Nederlands, jarenlang was zij mentor en de laatste jaren heeft zij individuele leerlingen begeleid. Vier jaar geleden is zij ziek geworden.
Pauline heeft in de strijd tegen haar ziekte als een leeuwin gestreden om overeind te blijven. Dat zij alle voorspellingen overschreed en het steeds opnieuw lukte om nieuwe levenskracht aan te boren, beschouwen wij als een wonder. Haar doorzettingsvermogen typeerde Pauline, ook in haar werk.
Haar blijvende inzet voor onze school is altijd van belang geweest. Ze heeft leerlingen enorm geholpen met hun schoolwerk en ze wist altijd de mens achter de leerling te zien. Met haar begrip en wereldwijsheid heeft ze leerlingen kunnen steunen. Paulines wijsheid en humor hield ons overeind en het hield haar ook overeind.
Voor de kerst dit schooljaar was zij nog regelmatig op school en had zij afspraken met leerlingen. Na de kerst ging het niet meer.
Pauline laat haar sporen achter op de Waldheim-mavo en in de harten van onze collega’s.

Marjolein de Graaf
directeur Waldheim-mavo

Afscheid

Zaterdag 6 juni a.s. vindt in beperkte kring het afscheid van Pauline Sloetjes plaats. Het is mogelijk Pauline een laatste groet te brengen door vanaf 9.20 uur een afscheids-haag te vormen vanaf de Prins Hendriklaan (vanaf de aansluiting Albert Cuyplaan) via Julianaplein en Julianalaan. Van de Julianalaan- links af de Koninginnelaan op. Vervolgens de eerste rechts, de Regentesselaan, op naar de Emmakerk.

Het is ook mogelijk om de laatste groet te ondersteunen met een bloem. De begrafenisondernemer neemt -al rijdend- de bloem in ontvangst en verzamelt de bloemen in een mand voor bij de herdenkingsdienst.

Uiteraard alles met 1,5 meter afstand van elkaar.