5 t/m 8 september 2017: project-, werk- en pwsweek

Van dinsdag 5 september tot en met vrijdag 8 september is klas 3 op werkweek.

klas 1 en 2:
De leerlingen van klas 1 en 2 hebben deze week een projectweek. Deze dagen worden er geen reguliere lessen gegeven maar werken de leerlingen van klas 1 en 2 aan een project. Ook maken de leerlingen van klas 1 deze week diverse taal- en rekentoetsen. Voor deze toetsen hoeven de leerlingen niet te leren. De schooltijden zijn op dinsdag tot en met vrijdag van 09.10 uur tot 14.00 uur (2e t/m 6e uur).

Klas 1: Maak een spel
In een groepje van vier leerlingen maken zij een educatief bordspel. Het doel van het project is: leren samenwerken, kennis vergroten over een gekozen onderwerp en werken in een functie. Vrijdag, de laatste dag van de projectweek, worden alle spellen gepresenteerd aan andere groepen en getest door de leerlingen zelf. Het beste spel zal worden beloond met een prijsje.

Klas 2: De reisbeurs
In een groepje van drie leerlingen bereiden de leerlingen een reisbeurs voor. Elk groepje vertegenwoordigd een land. Het doel van het project is: leren samenwerken, kennis over een land vergroten en informatie leren presenteren. Vrijdag, de laatste dag van de projectweek, is er een reisbeurs voor alle groepen. Het beste groepje zal worden beloond met een prijsje.

klas 4:
De leerlingen uit klas 4 werken aan hun profielwerkstuk. In de ochtend (1e t/m 4e uur) zullen de leerlingen worden begeleid op school, in de middag hebben ze de ruimte om thuis verder te werken. In deze week zullen de leerlingen onderzoek doen, een verslag schrijven, logboek bijhouden en hun presentatie voorbereiden.
Dit profielwerkstuk is een meesterproef waarin leerlingen kunnen laten zien dat ze de vaardigheden hebben om te onderzoeken, verslag te leggen maar ook samen te werken en verantwoordelijkheid te nemen. Om u een indruk te geven van wat er zoal onderzocht gaat worden: een eigen bedrijf starten, blijvend gewicht verliezen, chronische leukemie, studeren in het buitenland, het speciaal onderwijs en nog veel meer! Leerlingen zullen samenwerken in OneNote en daar hun verslag in maken.
Op dinsdag 12 september om 18.30 uur presenteren de leerlingen hun profielwerkstuk aan docenten, ouder(s) / verzorger(s) en andere belangstellenden.
In de weken daarna, tot 23 oktober 2017, krijgen leerlingen nog de ruimte om feedback te vragen en hun verslag aan te passen indien nodig.