5 april 2023: Eindpresentaties theaterklassen in Theater de Speeldoos

Op 5 april vinden de jaarlijks terugkerende eindpresentaties van de Waldheim-mavo weer plaats in Theater de Speeldoos aan de Rembrandtlaan 35 te Baarn. Het belooft een mooie avond te worden vol spel, dans en muziek.

Theaterklassen Waldheim-mavo

De Theaterklassen zijn ongeveer 16 jaar geleden opgericht op de Waldheim-mavo. Leerlingen die voor de Theaterklas kiezen krijgen wekelijks verdiepingslessen in spel en beweging en werken naar hun eindpresentaties toe. In leerjaar 1 maken zij een montagevoorstelling aan de hand van een thema, in het tweede leerjaar bestaat de voorstelling uit bestaande teksten en eigen gemaakte teksten en ideeën. Het derde leerjaar werkt vanuit vaste tekst. In de bovenbouw wordt ook aandacht besteed aan vormgeving (muziek, decor, kostuums, licht, geluid, rekwisieten). In de bovenbouw worden leerlingen niet alleen als speler aangesproken, maar ook als maker. De examenklas maakt zelf een voorstelling met alles wat er in de afgelopen jaren is geleerd. Dat is de kers op de taart van de talentwereld theater van de Waldheim-mavo.

Naast het maken van een eigen voorstelling en het o.a. maken van tentamens (theatertheorie) doen de leerlingen van de examenklas theater mee aan het centraal examen drama met jaarlijks een prachtig resultaat. In 2016 en 2022 behaalde de examenleerlingen van de theaterklas het beste resultaat van Nederland bij het centraal examen drama.

Programma 5 april

De avond start om 18.30 uur en is rond 21.30 uur afgelopen. Theaterklas 1 start met de montagevoorstelling ‘Welkom in attractiepark: jouw wondere wereld’, waarin de toeschouwer een spiegel krijgt voorgehouden over de wereld van nu aan de hand van verschillende attracties. Theaterklas 2 speelt de Mauritsshow, waarin Maurits zijn hele leven wordt gevolgd door camera’s voor een soap over zijn leven. Hij weet het alleen zelf niet. Vervolgens is het de beurt aan Theaterklas 3 met de spannende en komische voorstelling ‘Whodunnit’, waarin een moord moet worden opgelost door een vreemde inspecteur in een vakantiehuis vol vakantiegangers die niet echt willen meewerken. De avond wordt afgesloten met de examenvoorstelling ‘Er was eens la….’, een komisch sprookje met veel herkenbare personages en spannende intriges.

De leerlingen worden begeleid door Marc van Driel (spel), Rasarani Keilman (dans) en Tamar Floor (zang en dans). Marc van Driel is theaterklascoördinator en is verantwoordelijk voor de artistieke leiding en organisatie.

Kaarten reserveren

De toegang voor de eindpresentaties van de Theaterklassen is gratis. Wel moet er vooraf gereserveerd worden, zodat bekend is hoeveel toeschouwers er zullen zijn op 5 april. Kaarten reserveren doet u door een mail te sturen naar mvandriel@waldheim.nl met daarin uw naam en hoeveel kaarten u wilt reserveren.

Aanvang 18.30 uur. Het is niet mogelijk om tussen de voorstellingen in en uit de zaal te lopen.