28 augustus t/m 1 september 2023: Project-, werk- en profielwerkstukweek

Volgende week is onze projectweek klas 1 en 2, werkweek klas 3 en profielwerkstukweek klas 4. Daarnaast start klas 3 a.s. maandag met de Grote Praktische Opdracht (GPO) en doen zij de Waldheim-mavo Kangoeroechallenge.

De tijden voor klas 1 en 2 zijn 8.30 – 13.45 uur en voor klas 3 en 4 9.10 – 13.45 uur.

Klas 1:

Het thema van deze week is spelletjes. Eerst zullen leerlingen zelf spelletjes spelen om daarna hun eigen spel te gaan ontwikkelen.

Klas 2:

De leerlingen zullen tijdens deze week aan de slag gaan met het uitwerken van een opdrachtenboekje. De thema’s samenwerken, landenkennis, cultuur en Office365 komen onder andere aan bod.

Klas 3:

Op maandag 28 augustus maken de leerlingen een start met het GPO (Grote Praktische Opdracht). Het GPO zorgt ervoor dat de leerlingen goed voorbereid zijn voor het profielwerkstuk (PWS) dat in klas 4 moet worden gemaakt. Het GPO is een verplicht onderdeel voor de overgang naar klas 4. De eindbeoordeling moet een voldoende of goed zijn. Om niet de hele dag met GPO bezig te zijn doen wij deze dag met de leerlingen de Waldheim-mavo Kangoeroechallenge. Een onderlinge strijd tussen de leerlingen in klas 3 die over logisch nadenken gaat. Dinsdag vertrekken we naar de Maaslanden (Appeltern)! De leerlingen worden om 10:30 uur op school verwacht. We zullen dan de bagage inladen en om 11:00 uur vertrekken. Ondertussen kunt u afscheid nemen van uw zoon of dochter. Vrijdag vertrekken we rond 12:30 uur uit de Maaslanden en we hopen tussen 13:30 en 14:00 uur in Baarn te arriveren. Wij houden uw kind op de hoogte van de preciezere aankomsttijd in Baarn, zodat zij u op de hoogte kunnen houden.

Klas 4:

De leerlingen zullen van 9.10 t/m 13.45 uur op school zijn om in groepen te werken aan hun Profielwerkstuk. Daarna kunnen ze nog informatie vergaren in bijvoorbeeld de bibliotheek of tijdens interviews, werkbezoeken enzovoort. Een ander onderdeel wat daar ook bij hoort is de presentatietafel. Die zal plaatsvinden op maandagavond 25-09-2023 voorafgaand aan de ouderavond. Dit Profielwerkstuk moet voldoende of goed afgesloten worden. De beoordeling is een voorwaarde voor het verkrijgen van een diploma.