23 oktober 2023: Forze IX waterstofracewagen op de Waldheim-mavo

Op 23 oktober 2023 krijgen de leerlingen van klas 3 van de Waldheim-mavo een bijzondere kans om meer te leren over duurzame energie. Op deze ‘dag vol energie’ krijgen alle leerlingen een masterclass over de energietransitie.

Hoogtepunt van de dag is een presentatie van het raceteam over de Forze IX waterstofracewagen van de Technische Universiteit Delft. De Forze IX heeft een piekvermogen van 800 pk en kan een topsnelheid van 300 km/u bereiken.

De leerlingen hebben de unieke kans om de Forze IX waterstofracewagen van dichtbij te bekijken op het schoolplein van de Waldheim-mavo tussen 10.30 uur en 11.00 uur. Ze kunnen ook vragen stellen aan het raceteam over de waterstofracewagen.

Deze dag is onderdeel van het energieproject in leerjaar 3 van de Waldheim-mavo en bereidt de leerlingen voor op een aankomende excursie naar Duitsland op 14 december 2023, waar ze o.a. een bruinkoolmijn zullen bezoeken in het kader van de vakken aardrijkskunde, natuur- en scheikunde 1 & 2. Ook voor het vak Duits zijn er tijdens deze excursie diverse opdrachten.

De Technische Universiteit Delft is al sinds 2007 bezig met dit waterstofproject dat begon met een waterstofkart en heeft aanzienlijke vooruitgang geboekt in duurzame mobiliteit. Ze laten zien dat waterstof een veelbelovend alternatief is voor fossiele brandstoffen.

Deze dag is bedoeld om de leerlingen van de Waldheim-mavo te inspireren en bewust te maken van duurzame energiebronnen en technologieën en wordt mede mogelijk gemaakt door Ruud Harmsen van het in Baarn gevestigde bedrijf Fairbanks. Ruud is een oud-leerling van de Waldheim-mavo.