19 april 2016: Jubileummusical Waldheim-mavo ‘Tarzan’

Inmiddels zijn de repetities voor de jubileummusical van de Waldheim-mavo ‘Tarzan’ in volle gang. Zo’n 35 leerlingen en docenten zijn druk bezig om er een onvergetelijke avond van te maken. Tarzan is een musical gebaseerd op het verhaal van Edgar Rice Burroughs en de Walt Disney animatiefilm Tarzan. De muziek en liedteksten zijn van de hand van Phil Collins, die ook de muziek verzorgde voor de Walt Disney film.

Het is augustus 1888. Voor de kust van West-Afrika woedt een hevige storm. Een jong Engels gezin lijdt schipbreuk en strandt in de meedogenloze jungle. Door het noodlot komt het echtpaar om het leven en blijft hun pasgeboren kind moederziel alleen achter. Hij wordt gevonden door Kala, een vrouwtjesgorilla, die het mensenkind in haar hart sluit en hem de naam Tarzan geeft. Tarzan groeit te midden van gorilla’s op tot een atletische, vindingrijke jongeman.
Het avontuur bereikt zijn climax als Tarzan, die constant op zoek is naar zijn ware identiteit, een onverwachte ontmoeting heeft met de beeldschone Jane. Dit voor Tarzan vreemde maar toch bekende wezen zorgt bij hem voor gevoelens die hij nooit eerder heeft gehad. Als Jane terug moet naar Engeland, komt Tarzan voor een ingrijpende keus te staan: meegaan met Jane en een leven opbouwen tussen de mensen tot wie hij genetisch behoort of blijven bij zijn gorillafamilie, waar hij gevoelsmatig thuis is.

De voorstelling zit boordevol spel, zang, dans, humor en ontroering. De voorstelling vindt plaats in het gezamenlijke theater aan de Torenlaan, ingang via de Waldheim-mavo. De voorstelling begint om 20.00 uur. De zaal is open vanaf 19.45 uur.

Kaartjes voor deze voorstelling kosten 5 euro. Reserveren wordt aanbevolen. Stop in een envelop een briefje met uw naam erop en hoeveel kaarten u wilt reserveren. Tevens stopt u het geld voor de kaarten in de envelop. De envelop in het postvakje van dhr van Driel leggen. De kaarten worden dan maandag 18 april aan de leerlingen meegegeven of liggen voor u klaar op de avond zelf. Kaarten reserveren kan tot uiterlijk maandag 18 april om 12.00 uur. Op de avond van de voorstelling zelf kunnen er ook nog kaarten worden gekocht aan de speciaal daarvoor ingerichte kassa.