10 t/m 13 mei 2016: Projectweek klas 1 en 2

Van dinsdag 10 mei tot en met vrijdag 13 mei zijn alleen de leerlingen van klas één en twee op school. De leerlingen van klas drie zijn op werkweek en de vierdeklassers zijn bezig met examentraining.

Die dagen worden er geen reguliere lessen gegeven maar werken de leerlingen van klas 1 en 2 aan een project.

Klas 1
De leerlingen werken aan het project ‘de Olympische Spelen van 2028’. Zij doen dit aan de hand van een online projectboek op OneNote. Leerlingen werken dus onder andere met tablets. Zij werken hierbij in groepjes van drie met leerlingen uit hun eigen klas. Ze maken zelfstandig een planning van alle opdrachten waar ze dinsdag tot en met vrijdagochtend aan werken (alles wordt wel afgetekend door de docent). Uiteindelijk maken ze van alle producten een tentoonstelling en debatteren ze of Nederland de Olympische Spelen van 2028 moet organiseren. Naast de producten beantwoorden ze ook vragen en maken ze ondersteunende opdrachten voordat ze aan hun product beginnen. Dit alles verzamelen ze in een mapje. De leerlingen worden als groepje beoordeeld op product en proces. De beste eindpresentatie zal worden beloond met een prijs.

De schooltijden zijn op dinsdag tot en met vrijdag van 08.20 tot 14.00 uur.

Klas 2
Zij doen dit aan de hand van projectboeken over het de Europese Unie.
Bij het project draait het om het door het voorlichtingsbureau van de EU georganiseerde project “European Parliament Ambassador School”. Hierbij is het de bedoeling dat het onderwerp Europese Unie, in de loop van een jaar, regelmatig onder de aandacht wordt gebracht door een groepje leerlingen. Bij dit project zijn we dus ook op zoek naar dat groepje.

De leerlingen uit klas 2 werken in groepjes van vier met leerlingen uit hun klas. Ze werken dus aan project ‘Europa’. Elk groepje verdiept zich in de Europese Unie. Na het maken van modules over Europa in het algemeen, specialiseren ze zich in één van de landen uit Europa. Elk groepje krijgt een land toegewezen (via loting) en verdiept zich daarin. Aan het einde van de week wordt er een presentatie over dat land gehouden. Van alle 28 landen van de EU zal er een ‘afvaardiging’ met een presentatie zijn.

Wilt u deze presentatie bekijken? Dan nodigen we u hierbij uit voor de presentatie op vrijdag 13 mei van 11.30 tot 12.15.

De schooltijden zijn op dinsdag van 9.10 uur tot 14.00 uur, woensdag en donderdag van 08.20 uur tot 14.00 uur uur en op vrijdag van 8.20 uur tot 13.00 uur.

In deze week hebben de leerlingen ook het nodige huiswerk voor het project. Het kan zijn dat de leerlingen op pad moeten om bijvoorbeeld informatie te zoeken over hun land. Dat betekent dat de leerlingen ook buiten de school aan het werk zijn. Daarnaast kan het zijn dat er thuis aan opdrachten gewerkt wordt. Voor vrijdag staat een toets over de EU op het programma. Is het resultaat van deze toets onvoldoende, dan is er vrijdagmiddag, na 13.00 uur, een herkansing (leren en toets maken)

We gaan uit van een leerzame en gezellige projectweek.