1 juni 2023: Waldheim Musical Pinokkio

Op 1 juni is het dan eindelijk zover: dan staat de jaarlijkse musical van De Waldheim-mavo weer op de planken in Theater de Speeldoos aan de Rembrandtlaan 35 te Baarn. Dit jaar is gekozen voor de musical ‘Pinokkio’ in een eigentijds komisch jasje. Aan de musical doen niet alleen leerlingen mee, maar ook docenten. Dhr. Bouwer, dhr. De Jong, mw Pollen, mw. Van der Veer en dhr. Van Driel spelen ook mee. Regie en artistieke leiding zijn in handen van dhr. Van Driel. Choreografie is in handen van mw. Keilman en mw. Floor.

Op een nacht duikt de krekel Japie op in een klein Italiaans dorpje. Hier is hij er getuige van hoe de speelgoedmaker Geppetto een houten pop maakt die hij Pinokkio noemt. Voordat Geppetto die nacht naar bed gaat, wenst hij dat zijn creatie een echte jongen zou zijn.

Die nacht wordt Geppetto’s huis bezocht door een fee. Zij is bereid Geppetto’s wens te vervullen, maar in plaats van Pinokkio gelijk tot een echte jongen te maken, brengt ze hem enkel tot leven. Ze vertelt hem dat hij met goede daden het recht zal moeten verdienen om een echte jongen te worden. Japie biedt zich aan om dienst te doen als Pinokkio’s geweten en hem op het rechte pad te houden. Kort nadat de fee weg is, ontdekt Geppetto wat er is gebeurd. Hij is nu dolgelukkig.

Om een echte jongen te kunnen worden, zal Pinokkio vele gevaren en verleidingen moeten weerstaan. Zal het hem lukken?

Inmiddels is de kaartverkoop voor de voorstelling van start gegaan. De voorstelling vindt plaats op 1 juni om 19.30 uur in Theater de Speeldoos. Kaartjes kosten 2,50 euro.