Talentklassen

De Waldheim-mavo vindt het belangrijk dat leerlingen zich naast de “gewone” leervakken breder ontwikkelen en aan hun talenten werken. De school wil het onderwijs niet alleen leerzaam, maar ook vormend laten zijn. Er bestaat daarom ook in alle vier de leerjaren een sport en theaterklas. Ook hebben wij een business en scienceklas om leerlingen die een ondernemende of onderzoekende stijl hebben extra uit te dagen.

Businessklas

De businessklas is een talentklas speciaal voor leerlingen die ondernemend zijn. Door gebruik te maken van elkaars talenten ga je twee uur in de week aan de slag met het opzetten van je eigen bedrijfje en alles wat daarbij hoort.

 

Wat doe je in de businessklas?
We gaan een eigen webwinkel opzetten. Ook leer je hoe je reclame maakt, hoe je samenwerkt, hoe je geld verdient, hoe je producten maakt of inkoopt en wat ondernemerschap is. Verder leer jij jezelf beter kennen. Waar ben je goed in? Waar kan je beter in worden? Je leert vooral door te doen. De businessklas is er alleen in de onderbouw.

 

Welke activiteiten zijn er?
Tijdens de businessklaslessen volg je diverse workshops, beheer je de schoolwebwinkel en alles wat daarbij komt kijken. Verder brengen wij bedrijfsbezoeken om te kijken hoe het er in verschillende bedrijven aan toe gaat.

Scienceklas

Ben jij nieuwsgierig hoe iets werkt? Heb jij je altijd al afgevraagd hoe het met zwaartekracht zit, of waarom een boot drijft en wil je de antwoorden zelf ontdekken? Dan is de scienceklas echt iets voor jou! In de scienceklas wordt meer aandacht besteed aan de vakken techniek, biologie, natuurkunde en scheikunde dan in andere klassen.

 

Wat doe je in de scienceklas?
De scienceklas is een talentklas. Je leert tijdens de scienceklas door te onderzoeken, te ontdekken en te doen. Je gaat twee uur in de week aan de slag met de opdrachten van de scienceklas. De scienceklas is er alleen in de onderbouw.

 

Welke activiteiten zijn er?
Tijdens de lessen werken wij aan diverse onderwerpen. Daarnaast is er ook ruimte voor eigen vragen en projecten. Ook zijn er uitjes, bijvoorbeeld naar de imker.

Sportklas

De sportklas is een talentklas. Je doet veel aan sport en leert nieuwe sporten kennen. In klas 1 en 2 krijg je clinics in verschillende sporten die je waarschijnlijk niet eerder gedaan hebt. In klas 3 en 4 is er LO2, je kunt hier ook eindexamen in doen.

 

Wat doe je in de sportklas?
In klas 1 en 2 krijg je twee extra uren LO, je doet veel aan sport en leert nieuwe sporten kennen. In klas 3 en 4 geven we LO2, waarin we je o.a. voorbereiden op de opleiding Sport en Bewegen van het ROC. In alle leerjaren besteden we veel aandacht aan samenwerken, leiding geven, organiseren en overleggen.

 

Welke activiteiten zijn er?
Naast de gewone lessen LO krijg je lessen sportoriëntatie. Je maakt kennis met een groot aantal sporten. Diverse activiteiten vinden plaats buiten de school, bijvoorbeeld in sportaccommodaties in de omgeving. Ook krijg je regelmatig les van gastdocenten uit verschillende disciplines.

Theaterklas

De theaterklas is een talentklas. Tijdens de lessen van de theaterklas krijg je les in zang, dans en spel. Ook zijn er verschillende theaterworkshops en sluit je elk schooljaar af met een eindvoorstelling. In klas 3 en 4 kan je kiezen voor drama, je kunt hier ook eindexamen in doen. In de onderbouw krijg je twee uur in de week theaterklas.

 

Wat doe je in de theaterklas?
In de theaterklas leer je de basisvaardigheden van het toneelspel, maar je leert ook werken met muziek, audiovisuele vormgeving, het maken van je eigen speelfilm en je volgt verschillende theaterworkshops zoals theatervechtsport, zwaardvechten, schermen en presenteren. Je maakt kennis met kostuums, grime, decor en licht. Ook leer je plankenkoorts overwinnen en daarnaast wordt er veel aandacht besteed aan het ontwikkelen van je persoonlijke vaardigheden en zul je regelmatig een theatervoorstelling bezoeken.

 

Van wie en waar krijg je les?
De theaterlessen worden gegeven door gespecialiseerde vakdocenten en vinden plaats in de Waldheim-mavo. In ons gebouw is een groot en modern dramalokaal. Ook is er een ruimte speciaal voor dans. De voorstellingen vinden plaats in het theater!